sábado, 18 de junio de 2011

A Qualitative Examination of the Role of Small, Rural Worksites in Obesity Prevention || Preventing Chronic Disease: July 2011: 10_0185

ORIGINAL RESEARCH
A Qualitative Examination of the Role of Small, Rural Worksites in Obesity Prevention


Cam Escoffery, PhD, MPH, CHES; Michelle C. Kegler, DrPH, MPH; Iris Alcantara, MPH; Mark Wilson; Karen Glanz, PhD, MPH


Suggested citation for this article: Escoffery C, Kegler MC, Alcantara I, Wilson M, Glanz K. A qualitative examination of the role of small, rural worksites in obesity prevention. Prev Chronic Dis 2011;8(4):A75. http://www.cdc.gov/pcd/issues/2011/jul/10_0185.htm. Accessed [date].


PEER REVIEWED

Abstract
Introduction
The prevalence of overweight and obesity in the United States is highest in rural counties. We explored social support, policies, and programmatic resources that encourage more healthful diets and participation in physical activity among employees of small, rural worksites.

Methods
We conducted in-depth interviews with 33 employed adults aged 50 years or older in rural Georgia about access to healthful foods and opportunities for physical activity at work; conversations about exercise, weight loss, and eating healthfully in general; and worksite nutrition and physical activity programs; and we asked for suggestions for making the worksite more healthful. The research team developed a codebook, and 2 coders coded each transcript. Data were analyzed and reports were generated for thematic analyses.

Results
Participants from rural worksites, most with fewer than 50 employees, cited lack of vending machines and cafeterias, health promotion programs to address healthful eating and exercise, and facilities for physical activity as barriers to eating healthfully and engaging in physical activity at work. Many participants reported conversations with coworkers about how to eat more healthfully by making more nutritious choices or preparing food more healthfully. Participants also discussed the importance of engaging in physical activity on their own and gave suggestions on ways to incorporate exercise into their routines. Participants’ access to healthful foods at work varied, but barriers such as being too busy, worksite location, and no worksite cafeteria were noted. Some workers reported engaging in physical activity at work, and others reported a heavy workload and lack of time as barriers.

Conclusion
Building on the social environment and implementing policies for healthful eating and participation in physical activity may help address obesity prevention in rural workplaces.

full-text:
Preventing Chronic Disease: July 2011: 10_0185


Author Information
Corresponding Author: Cam Escoffery, PhD, MPH, CHES, Assistant Professor, Department of Behavioral Sciences and Health Education, Rollins School of Public Health, Emory University, 1518 Clifton Rd, NE, 5th Floor, Atlanta, GA 30322. Telephone: 404-727-04701. E-mail: cescoff@sph.emory.edu.

Author Affiliations: Michelle C. Kegler, Iris Alcantara, Rollins School of Public Health, Emory University, Atlanta, Georgia; Mark Wilson, Langdale Industries, Inc, Valdosta, Georgia; Karen Glanz, University of Pennsylvania, Philadelphia, Pennsylvania
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INVESTIGACIÓN ORIGINAL
Análisis cualitativo del papel de los pequeños ambientes laborales rurales en la prevención de la obesidad
Cam Escoffery, PhD, MPH, CHES; Michelle C. Kegler, DrPH, MPH; Iris Alcantara, MPH; Mark Wilson; Karen Glanz, PhD, MPH


Citación sugerida para este artículo: Escoffery C, Kegler MC, Alcantara I, Wilson M, Glanz K. Análisis cualitativo del papel de los pequeños ambientes laborales rurales en la prevención de la obesidad. Prev Chronic Dis 2011;8(4):A75. http://www.cdc.gov/pcd/issues/2011/jul/10_0185_es.htm. Consulta: [fecha].

REVISADO POR EXPERTOS

Resumen
Introducción
La prevalencia del sobrepeso y la obesidad en los Estados Unidos es más elevada en los condados rurales. Estudiamos el apoyo social, las políticas y los recursos programáticos que fomentan una alimentación más saludable y más realización de actividad física por parte de los empleados de lugares de trabajo rurales de menor escala.

Métodos
Llevamos a cabo entrevistas en profundidad con 33 empleados adultos de 50 años o más en zonas rurales de Georgia. Las entrevistas giraron sobre el acceso a alimentos saludables y oportunidades para realizar actividad física en el trabajo; conversaciones sobre ejercicio, pérdida de peso y alimentación saludable en general; y programas de nutrición y actividad física en el trabajo; a su vez, les pedimos sugerencias para tener un ambiente laboral más saludable. El equipo del estudio elaboró un código y dos codificadores ingresaron cada transcripción. Se analizaron los datos y se elaboraron informes para los análisis temáticos.

Resultados
Los participantes de lugares de trabajo rurales, la mayoría con menos de 50 empleados, mencionaron como obstáculos para alimentarse saludablemente y realizar actividad física en el trabajo la falta de máquinas expendedoras y cafeterías, programas de salud para fomentar la alimentación saludable y ejercicio e instalaciones para realizar actividad física. Muchos participantes reportaron conversaciones con compañeros de trabajo acerca de cómo alimentarse de manera más saludable seleccionando alimentos más nutritivos o preparando comidas de manera más sana. Los participantes también conversaron sobre la importancia de realizar actividad física de manera individual y sugirieron formas de incorporar el ejercicio a sus rutinas. El acceso de los participantes a alimentos saludables en el trabajo fue variado, pero se observaron obstáculos como estar demasiado ocupados, la localización del trabajo y la falta de cafeterías en su lugar de trabajo. Algunos trabajadores reportaron realizar actividad física en el trabajo y otros reportaron la gran carga laboral y la falta de tiempo como obstáculos.

Conclusión
Tomar en cuenta el ambiente social e implementar políticas para lograr una alimentación saludable así como la participación en actividad física, puede ayudar a abordar la prevención de la obesidad en ambientes laborales rurales.

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