Preventing Chronic Disease | Office-Based Physical Activity and Nutrition Intervention: Barriers, Enablers, and Preferred Strategies for Workplace Obesity Prevention, Perth, Western Australia, 2012 - CDC
Office-Based Physical Activity and Nutrition Intervention: Barriers, Enablers, and Preferred Strategies for Workplace Obesity Prevention, Perth, Western Australia, 2012
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Krysten Blackford; Jonine Jancey, PhD; Peter Howat, PhD, MSc; Melissa Ledger; Andy H. Lee, PhD, MMath
Suggested citation for this article: Blackford K, Jancey J, Howat P, Ledger M, Lee AH. Office-Based Physical Activity and Nutrition Intervention: Barriers, Enablers, and Preferred Strategies for Workplace Obesity Prevention, Perth, Western Australia, 2012. Prev Chronic Dis 2013;10:130029. DOI: http://dx.doi.org/10.5888/pcd10.130029.
PEER REVIEWED
Abstract
IntroductionWorkplace health promotion programs to prevent overweight and obesity in office-based employees should be evidence-based and comprehensive and should consider behavioral, social, organizational, and environmental factors. The objective of this study was to identify barriers to and enablers of physical activity and nutrition as well as intervention strategies for health promotion in office-based workplaces in the Perth, Western Australia, metropolitan area in 2012.
Methods
We conducted an online survey of 111 employees from 55 organizations. The online survey investigated demographics, individual and workplace characteristics, barriers and enablers, intervention-strategy preferences, and physical activity and nutrition behaviors. We used χ2 and Mann–Whitney U statistics to test for differences between age and sex groups for barriers and enablers, intervention-strategy preferences, and physical activity and nutrition behaviors. Stepwise multiple regression analysis determined factors that affect physical activity and nutrition behaviors.
Results
We identified several factors that affected physical activity and nutrition behaviors, including the most common barriers (“too tired” and “access to unhealthy food”) and enablers (“enjoy physical activity” and “nutrition knowledge”). Intervention-strategy preferences demonstrated employee support for health promotion in the workplace.
Conclusion
The findings provide useful insights into employees’ preferences for interventions; they can be used to develop comprehensive programs for evidence-based workplace health promotion that consider environmental and policy influences as well as the individual.
Intervención sobre actividad física y nutrición en la oficina: obstáculos, aspectos facilitadores y estrategias preferidas para la prevención de la obesidad en el lugar de trabajo, Perth, occidente de Australia, 2012
Krysten Blackford; Jonine Jancey, PhD; Peter Howat, PhD, MSc; Melissa Ledger; Andy H. Lee, PhD, MMath
Citación sugerida para este artículo: Blackford K, Jancey J, Howat P, Ledger M, Lee AH. Office-Based Physical Activity and Nutrition Intervention: Barriers, Enablers, and Preferred Strategies for Workplace Obesity Prevention, Perth, Western Australia, 2012. Prev Chronic Dis 2013;10:130029. DOI: http://dx.doi.org/10.5888/pcd10.130029.
REVISADO POR EXPERTOS
Resumen
IntroducciónLos programas de promoción de la salud en el lugar de trabajo para prevenir el sobrepeso y la obesidad en los empleados que laboran en oficinas deben basarse en la evidencia y ser integrales; también deben considerar factores conductuales, sociales, organizacionales y ambientales. El objetivo de este estudio fue identificar tanto los obstáculos como los aspectos facilitadores de la actividad física y la nutrición, al igual que las estrategias de intervención para la promoción de la salud en lugares de trabajo basados en oficinas en el área metropolitana de Perth, Australia, en el 2012.
Métodos
Realizamos una encuesta por Internet con 111 empleados de 55 organizaciones. Dicha encuesta investigó aspectos demográficos, características individuales y del lugar de trabajo, obstáculos y aspectos facilitadores, preferencias de estrategias de intervención, y conductas de actividad física y nutrición. Utilizamos pruebas estadísticas de la χ2 y de la U de Mann–Whitney para detectar diferencias entre los distintos grupos de edad y de sexo con respecto a los obstáculos y los aspectos facilitadores, las preferencias de estrategias de intervención, y las conductas de actividad física y nutrición. Análisis de regresión logística múltiple determinaron los factores que afectan la actividad física y las conductas nutricionales.
Resultados
Identificamos varios factores que afectaban las conductas de actividad física y nutrición, como son los obstáculos más comunes (“muy cansado” y “acceso a alimentos no saludables”) y los aspectos facilitadores (“disfrutar la actividad física” y el “conocimiento sobre nutrición”). Las preferencias sobre la estrategia de intervención demostraron el apoyo de los empleados a la promoción de la salud en el lugar de trabajo.
Conclusión
Los hallazgos proporcionan conocimiento útil sobre las preferencias de los empleados para las intervenciones; esos conocimientos pueden utilizarse para crear programas comprensivos para la promoción de la salud en el lugar de trabajo con base en la evidencia que tengan en cuenta tanto influencias ambientales y de política como individuales.
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