jueves, 8 de agosto de 2013

Preventing Chronic Disease | The Economic Impact of Smoke-Free Laws on Restaurants and Bars in 9 States - CDC

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Preventing Chronic Disease | The Economic Impact of Smoke-Free Laws on Restaurants and Bars in 9 States - CDC


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The Economic Impact of Smoke-Free Laws on Restaurants and Bars in 9 States

Brett R. Loomis, MS; Paul R. Shafer, MA; Martijn van Hasselt, PhD

Suggested citation for this article: Loomis BR, Shafer PR, van Hasselt M. The Economic Impact of Smoke-Free Laws on Restaurants and Bars in 9 States. Prev Chronic Dis 2013;10:120327. DOI: http://dx.doi.org/10.5888/pcd10.120327External Web Site Icon.
PEER REVIEWED

Abstract

Introduction
Smoke-free air laws in restaurants and bars protect patrons and workers from involuntary exposure to secondhand smoke, but owners often express concern that such laws will harm their businesses. The primary objective of this study was to estimate the association between local smoke-free air laws and economic outcomes in restaurants and bars in 8 states without statewide smoke-free air laws: Alabama, Indiana, Kentucky, Mississippi, Missouri, South Carolina, Texas, and West Virginia. A secondary objective was to examine the economic impact of a 2010 statewide smoke-free restaurant and bar law in North Carolina.
Methods
Using quarterly data from 2000 through 2010, we estimated dynamic panel data models for employment and sales in restaurants and bars. The models controlled for smoke-free laws, general economic activity, cigarette sales, and seasonality. We included data from 216 smoke-free cities and counties in the analysis. During the study period, only North Carolina had a statewide law banning smoking in restaurants or bars. Separate models were estimated for each state.
Results
In West Virginia, smoke-free laws were associated with a significant increase of approximately 1% in restaurant employment. In the remaining 8 states, we found no significant association between smoke-free laws and employment or sales in restaurants and bars.
Conclusion
Results suggest that smoke-free laws did not have an adverse economic impact on restaurants or bars in any of the states studied; they provided a small economic benefit in 1 state. On the basis of these findings, we would not expect a statewide smoke-free law in Alabama, Indiana, Kentucky, Missouri, Mississippi, South Carolina, Texas, or West Virginia to have an adverse economic impact on restaurants or bars in those states.


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El impacto económico de las leyes antitabaquismo en restaurantes y bares en 9 estados

Brett R. Loomis, MS; Paul R. Shafer, MA; Martijn van Hasselt, PhD

Citación sugerida para este artículo: Loomis BR, Shafer PR, van Hasselt M. The Economic Impact of Smoke-Free Laws on Restaurants and Bars in 9 States. Prev Chronic Dis 2013;10:120327. DOI: http://dx.doi.org/10.5888/pcd10.120327Aclaraci?n sobre los enlaces a sitios web externos.
REVISADO POR EXPERTOS

Resumen

Introducción
Las leyes antitabaquismo en restaurantes y bares protege a los consumidores y trabajadores contra la exposición involuntaria al humo de segunda mano, pero los propietarios frecuentemente expresan preocupación de que estas leyes perjudicarán su negocio. El objetivo primario de este estudio fue calcular la relación entre las leyes antitabaquismo locales en restaurantes y bares en 8 estados sin leyes antitabaquismo de aplicación en todo el estado: Alabama, Carolina del Sur, Indiana, Kentucky, Misisipi, Missouri, Texas y Virginia Occidental. Un objetivo secundario fue analizar el impacto económico de una ley antitabaquismo estatal del 2010 en restaurantes y bares en Carolina del Norte.
Métodos
Con el uso de datos trimestrales del 2000 hasta el 2010, hicimos cálculos de los modelos de datos de panel dinámicos de empleo y ventas en restaurantes y bares. Los modelos tuvieron en cuenta las leyes antitabaquismo, la actividad económica general, la venta de cigarrillos y la estación del año. En el análisis, incluimos datos de 216 ciudades y condados con leyes antitabaquismo. Durante el periodo de estudio, solamente Carolina del Norte tenía una ley de aplicación en todo el estado que prohibía fumar en restaurantes y bares. Calculamos los modelos por separado para cada estado.
Resultados
En Virginia Occidental, las leyes antitabaquismo se asociaron con un incremento significativo de aproximadamente 1 % de empleo en los restaurantes. En los 8 estados restantes, encontramos que no hubo una asociación significativa entre las leyes antitabaquismo y el empleo o las ventas en restaurantes y bares.
Conclusión
Los resultados indican que las leyes antitabaquismo no tuvieron un impacto económico adverso en restaurantes y bares en ninguno de los estados del estudio; proporcionaron un pequeño beneficio económico en un estado. En función de estos hallazgos, no sería de esperar que una ley antitabaquismo de aplicación en todo el estado tendría un impacto económico adverso en restaurantes y bares en los estados de Alabama, Carolina del Sur, Indiana, Kentucky, Misisipi, Missouri, Texas y Virginia Occidental.

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