domingo, 15 de septiembre de 2013

Preventing Chronic Disease | Feasibility of Using a Community-Supported Agriculture Program to Improve Fruit and Vegetable Inventories and Consumption in an Underresourced Urban Community - CDC

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Preventing Chronic Disease | Feasibility of Using a Community-Supported Agriculture Program to Improve Fruit and Vegetable Inventories and Consumption in an Underresourced Urban Community - CDC

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Feasibility of Using a Community-Supported Agriculture Program to Improve Fruit and Vegetable Inventories and Consumption in an Underresourced Urban Community

Sara A. Quandt, PhD; Janae Dupuis; Caitlin Fish; Ralph B. D’Agostino Jr, PhD

Suggested citation for this article: Quandt SA, Dupuis J, Fish C, D’Agostino RB Jr. Feasibility of Using a Community-Supported Agriculture Program to Improve Fruit and Vegetable Inventories and Consumption in an Underresourced Urban Community. Prev Chronic Dis 2013;10:130053. DOI: http://dx.doi.org/10.5888/pcd10.130053External Web Site Icon.
PEER REVIEWED

Abstract

Introduction
Direct-to-consumer marketing efforts, such as community-supported agriculture (CSA), have been proposed as a solution for disparities in fruit and vegetable consumption. Evaluations of such efforts have been limited. The objective of this study was to test the feasibility of a CSA intervention to increase household inventory of fruits and vegetables and fruit and vegetable consumption of residents of an underresourced community.
Methods
For this randomized, controlled feasibility study, we recruited 50 low-income women with children. Intervention (n = 25) participants were offered 5 educational sessions and a box of fresh produce for 16 weeks; control participants were not offered the sessions nor were they included in the produce delivery. We collected data on participants’ home inventory of fruits and vegetables and on their consumption of fruits and vegetables at baseline (May 2012) and postintervention (August and September 2012).
Results
Of 55 potential participants, 50 were enrolled and 44 were reached for follow-up. We observed a significant increase in the number of foods in the household inventory of fruits and vegetables in the intervention group compared with the control group. The intervention group reported greater increases in fruit and vegetable consumption; however, these did not reach significance. Intervention participants picked up produce 9.2 (standard deviation = 4.58) of 16 weeks; challenges included transportation and work schedules. Most participants (20 of 21) expressed interest in continued participation; all stated a willingness to pay $10 per week, and some were willing to pay as much as $25 per week.
Conclusion
CSA is a feasible approach for providing fresh fruits and vegetables to an underresourced community. Future studies should evaluate the impact of such a program in a larger sample and should take additional steps to facilitate participation.

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Viabilidad de usar un programa agrícola sostenido por la comunidad para mejorar los inventarios de frutas y verduras, y su consumo en una comunidad urbana con insuficientes recursos

Sara A. Quandt, PhD; Janae Dupuis; Caitlin Fish; Ralph B. D’Agostino Jr, PhD

Citación sugerida para este artículo: Quandt SA, Dupuis J, Fish C, D’Agostino RB Jr. Feasibility of Using a Community-Supported Agriculture Program to Improve Fruit and Vegetable Inventories and Consumption in an Underresourced Urban Community. Prev Chronic Dis 2013;10:130053. DOI: http://dx.doi.org/10.5888/pcd10.130053Aclaraci?n sobre los enlaces a sitios web externos.
PEER REVIEWED

Resumen

Introducción
Los esfuerzos de mercadeo directos al consumidor, como la agricultura sostenida por la comunidad (CSA, por sus siglas en inglés), se han propuesto como solución a las disparidades en el consumo de frutas y verduras. Han sido limitadas las evaluaciones de dichos esfuerzos. El objetivo de este estudio fue examinar la viabilidad de una intervención de CSA para aumentar el inventario de frutas y verduras en los hogares, y aumentar su consumo por parte de los residentes de una comunidad con insuficientes recursos.
Métodos
Para este estudio controlado, aleatorizado de factibilidad reclutamos 50 mujeres con hijos de bajos ingresos. Se ofreció a los participantes de la intervención (n = 25) 5 sesiones educativas y una caja de productos agrícolas durante16 semanas; no se ofrecieron las sesiones educativas a los participantes del grupo de control que tampoco fueron incluidos en la entrega de los productos agrícolas. Recogimos datos sobre el inventario de frutas y verduras que los participantes tenían en sus casas y su consumo de frutas y verduras al inicio (mayo del 2012) y posintervención (agosto y septiembre del 2012).
Resultados
Se inscribieron 50 de los posibles 55 participantes y nos contactamos con 44 de ellos para hacerles seguimiento. Observamos un aumento significativo en la cantidad de alimentos en el inventario de frutas y verduras que había en el hogar en el grupo de intervención, comparado con el grupo de control. El grupo de intervención informó mayores aumentos en el consumo de frutas y verduras; sin embargo, estos no alcanzaron un nivel de importancia. Los participantes del grupo de intervención recogieron los productos agrícolas en 9.2 de las 16 semanas (desviación estándar = 4.58); las dificultades incluyeron el transporte y los horarios laborales. La mayoría de los participantes (20 de 21) expresaron interés en seguir participando; todos expresaron estar dispuestos a pagar $10 a la semana y algunos estaban dispuestos a pagar hasta $25 a la semana.
Conclusión
CSA es un enfoque factible para proporcionar frutas y verduras frescas a una comunidad con insuficientes recursos. Los estudios posteriores deberían evaluar el impacto de un programa como este a mayor escala y tomar medidas adicionales para facilitar la participación.



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