domingo, 7 de julio de 2013

Preventing Chronic Disease | Community-Generated Recommendations Regarding the Urban Nutrition and Tobacco Environments: A Photo-Elicitation Study in Philadelphia - CDC

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Preventing Chronic Disease | Community-Generated Recommendations Regarding the Urban Nutrition and Tobacco Environments: A Photo-Elicitation Study in Philadelphia - CDC




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Community-Generated Recommendations Regarding the Urban Nutrition and Tobacco Environments: A Photo-Elicitation Study in Philadelphia

Elizabeth A. FitzGerald; Rosemary Frasso, PhD, CPH; Lorraine T. Dean, ScD; Terry E. Johnson; Sara Solomon, MPH, RD; Eva Bugos; Giridhar Mallya, MD, MHSP; Carolyn C. Cannuscio, ScD

Suggested citation for this article: FitzGerald EA, Frasso R, Dean LT, Johnson TE, Solomon S, Bugos E, et al. Community-Generated Recommendations Regarding the Urban Nutrition and Tobacco Environments: A Photo-Elicitation Study in Philadelphia. Prev Chronic Dis 2013;10:120204. DOI: http://dx.doi.org/10.5888/pcd10.120204External Web Site Icon.
PEER REVIEWED

Abstract

Introduction
Overweight, obesity, and tobacco use are major preventable causes of disability, disease, and death. In 2010, 25% of Philadelphia adults smoked, and 66% were overweight or obese. To address these health threats, the Philadelphia Department of Public Health launched Get Healthy Philly, an initiative to improve the city’s nutrition, physical activity, and tobacco environments. The objective of this assessment was to identify residents’ perspectives on threats to health and opportunities for change in the local food and tobacco environments.
Methods
Participants (N = 48) took photographs to document their concerns regarding Philadelphia’s food and tobacco environments and participated in photo-elicitation interviews. We coded photographs and interview transcripts and identified key themes.
Results
Participants proposed interventions for nutrition 4 times more often than for tobacco. Participants spontaneously articulated the need for multilevel change consistent with the ecological model of health behavior, including changes to policies (food assistance program provisions to encourage healthful purchases), local and school environments (more healthful corner store inventories and school meals), and individual knowledge and behavior (healthier food purchases). Participants often required interviewer prompting to discuss tobacco, and they suggested interventions including changes in advertising (a local environmental concern) and cigarette taxes (a policy concern).
Conclusion
Participants were well versed in the relevance to health of nutrition and physical activity and the need for multilevel interventions. Their responses suggested community readiness for change. In contrast, participants’ more limited comments regarding tobacco suggested that prevention and control of tobacco use were perceived as less salient public health concerns.




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Recomendaciones que se generan en la comunidad acerca de los entornos urbanos de nutrición y tabaco: un estudio de estimulación fotográfica en Filadelfia

Elizabeth A. FitzGerald; Rosemary Frasso, PhD, CPH; Lorraine T. Dean, ScD; Terry E. Johnson; Sara Solomon, MPH, RD; Eva Bugos; Giridhar Mallya, MD, MHSP; Carolyn C. Cannuscio, ScD

Citación sugerida para este artículo: FitzGerald EA, Frasso R, Dean LT, Johnson TE, Solomon S, Bugos E, et al. Community-Generated Recommendations Regarding the Urban Nutrition and Tobacco Environments: A Photo-Elicitation Study in Philadelphia. Prev Chronic Dis 2013;10:120204. DOI: http://dx.doi.org/10.5888/pcd10.120204Aclaraci?n sobre los enlaces a sitios web externos.
REVISADO POR EXPERTOS

Resumen

Introducción
El sobrepeso, la obesidad y el consumo de tabaco son grandes causas prevenibles de discapacidad, enfermedad y muerte. En el 2010, el 25 % de los adultos de Filadelfia fumaba y el 66 % tenía sobrepeso o era obeso. Para tratar estas amenazas a la salud, el Departamento de Salud Pública de Filadelfia lanzó Get Healthy Philly, una iniciativa para mejorar la nutrición, la actividad física y los entornos de tabaco en la ciudad. El objetivo de este análisis fue identificar los puntos de vista de los residentes acerca de las amenazas para la salud y las oportunidades para hacer cambios en los entornos locales de alimentos y tabaco.
Métodos
Los participantes (N = 48) tomaron fotografías para documentar sus preocupaciones respecto de los entornos de alimentos y tabaco en Filadelfia y participaron en entrevistas de estimulación fotográfica. Codificamos las fotografías y las transcripciones de las entrevistas e identificamos temas clave.
Resultados
Los participantes propusieron intervenciones para nutrición con una frecuencia 4 veces mayor que en el caso del tabaco. Los participantes expresaron de manera espontánea la necesidad de que el cambio en múltiples niveles sea congruente con el modelo ecológico de conducta de salud, incluidos los cambios en políticas (suministros de programas de asistencia alimentaria para fomentar compras saludables), en los entornos locales y escolares (inventarios en las tiendas de la esquina y comidas en las escuelas más saludables), y respecto de los conocimientos y las conductas individuales (compras de alimentos saludables). Los participantes necesitaron a menudo que el entrevistador los incitara a hablar del tabaco y sugirieron intervenciones que incluyeron cambios en la publicidad (una preocupación del entorno local) e impuestos a los cigarrillos (una preocupación de política).
Conclusión
Los participantes estaban bien versados en la relevancia que tienen la nutrición y la actividad física para la salud, y en la necesidad de intervenciones en múltiples niveles. Sus respuestas sugirieron que la comunidad está preparada para el cambio. Por el contrario, los comentarios más limitados de los participantes respecto del tabaco sugirieron que la prevención y control del uso del tabaco eran percibidos como una preocupación de salud pública menos relevante.

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