lunes, 8 de abril de 2013

Preventing Chronic Disease | A Qualitative Study of Perceived Barriers to Fruit and Vegetable Consumption Among Low-Income Populations, North Carolina, 2011 - CDC

full-text:
Preventing Chronic Disease | A Qualitative Study of Perceived Barriers to Fruit and Vegetable Consumption Among Low-Income Populations, North Carolina, 2011 - CDC

A Qualitative Study of Perceived Barriers to Fruit and Vegetable Consumption Among Low-Income Populations, North Carolina, 2011

Lindsey Haynes-Maslow, MHA; Sarah E. Parsons, MEM; Stephanie B. Wheeler, PhD; Lucia A. Leone, PhD

Suggested citation for this article: Haynes-Maslow L, Parsons SE, Wheeler SB, Leone LA. A Qualitative Study of Perceived Barriers to Fruit and Vegetable Consumption Among Low-Income Populations, North Carolina, 2011. Prev Chronic Dis 2013;10:120206. DOI: http://dx.doi.org/10.5888/pcd10.120206External Web Site Icon.
PEER REVIEWED

Abstract

Introduction
Obesity is the leading preventable cause of illness and a major contributor to chronic disease. Eating fresh fruits and vegetables can help manage and prevent weight gain and reduce the risk of chronic diseases. Low-income communities often lack stores that sell fresh fruit and vegetables and have instead stores that sell foods low in nutritional value. The objective of this study was to understand perceived community-level barriers to fruit and vegetable consumption among low-income people.
Methods
We conducted 8 focus groups involving 68 low-income participants in 2 North Carolina counties, from May 2011 through August 2011. The socioecological model of health guided data analysis, and 2 trained researchers coded transcripts and summarized findings. Four focus groups were conducted in each county; 1 was all male, 5 all female, and 2 mixed sexes. Most participants were black (68%), most were women (69.1%), and most had a high school education or less (61.8%). Almost half received support from either the Supplemental Nutrition Assistance Program or another government assistance program.
Results
We identified 6 major community-level barriers to access to fruits and vegetables: cost, transportation, quality, variety, changing food environment, and changing societal norms on food.
Conclusion
Policymakers should consider supporting programs that decrease the cost and increase the supply of high-quality fruits and vegetables in low-income communities.



Estudio cualitativo de las barreras percibidas al consumo de frutas y verduras entre las poblaciones de bajos ingresos en Carolina del Norte, 2011

Lindsey Haynes-Maslow, MHA; Sarah E. Parsons, MEM; Stephanie B. Wheeler, PhD; Lucia A. Leone, PhD

Suggested citation for this article: Haynes-Maslow L, Parsons SE, Wheeler SB, Leone LA. A Qualitative Study of Perceived Barriers to Fruit and Vegetable Consumption Among Low-Income Populations, North Carolina, 2011. Prev Chronic Dis 2013;10:120206. DOI: http://dx.doi.org/10.5888/pcd10.120206Aclaraci?n sobre los enlaces a sitios web externos.
REVISADO POR EXPERTOS

Resumen

Introducción
La obesidad es la mayor causa prevenible de enfermedad y uno de los mayores factores contribuidores de enfermedades crónicas. Comer frutas y verduras frescas puede ayudar a controlar y prevenir el aumento de peso y a reducir el riesgo de enfermedades crónicas. Las comunidades de bajos ingresos con frecuencia carecen de tiendas que vendan frutas y verduras frescas, y en su lugar tienen tiendas que venden alimentos de bajo valor nutritivo. El objeto de este estudio fue comprender las barreras percibidas, a nivel comunitario, al consumo de frutas y verduras entre las personas de bajos ingresos.
Métodos
Realizamos 8 grupos de enfoque con 68 participantes de bajos ingresos en 2 condados de Carolina del Norte desde mayo hasta agosto del 2011. El modelo socioecológico del análisis de datos guiados de salud y 2 investigadores capacitados codificaron las transcripciones y resumieron los hallazgos. Se realizaron cuatro grupos de enfoque en cada condado; 1 de ellos estaba compuesto solamente de hombres, 5 solamente de mujeres y 2 de hombres y mujeres. La mayor parte de los participantes era de raza negra (68 %), la mayoría era de sexo femenino (69.1 %) y la mayoría había completado la escuela secundaria superior o menos (61.8 %). Casi la mitad recibía ayuda ya sea del Programa Complementario de Asistencia Nutricional u otro programa de asistencia del gobierno.
Resultados
Identificamos 6 barreras importantes, a nivel comunitario, al acceso a frutas y verduras: costo, transporte, calidad, variedad, cambio del entorno alimentario y cambio en las normas sociales con respecto a los alimentos.
Conclusión
Los legisladores deben considerar apoyar los programas que disminuyan el costo y aumenten la oferta de frutas y verduras de alta calidad en las comunidades de bajos ingresos.

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